REKTÖR PROF.DR.GALİP AKHAN'DAN 24 KASIM MESAJI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip AKHAN, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör Prof. Dr. AKHAN mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Hayatın tamamı, hepimiz için önemli bir öğrenim sürecidir. Kuşkusuz bu süreçte bize yön veren, şekil veren, yol gösteren en önemli rol modellerden biri de öğretmenlerimiz… Bu nedenle onları ne kadar anarsak analım, haklarını ödemiş olamayız.

Bizler "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" ifadesinde hayat bulan bir medeniyetin çocuklarıyız. Her ne kadar teknoloji gelişse, interaktif eğitim hayatımıza girse de, öğretmenlerin; özellikle çocuk zihninde yarattığı tabloyu bir başka yöntemle çizmenin mümkünâtı yoktur.

24 Kasım 1928'de Millet Mekteplerini açan ve Başöğretmen sıfatını alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle diyordu: “Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusudur.”

Bu tespitten, öğretmenin sadece bir eğitmen değil, aynı zamanda milletleri ayakta tutan en önemli aktör olduğunu da anlamış bulunmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, her birinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum. Bu vesileyle terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Prof. Dr. Galip AKHAN

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü