REKTÖR PROF.DR AKHAN'DAN KANDİL KUTLAMASI

“Dini gün ve gecelerin toplumsal birliktelik ve huzurun sağlanmasındaki manevi katkısının idrakiyle; mübarek Ramazan Ayının müjdecisi olan Berat Kandiline kavuşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Bu önemli gecede, ruha ağır gelen her türlü sıkıntıdan, mümini inciten her türlü hatadan, insana yakışmayan her türlü kötülükten kurtulmak, “berat etmek” için eşsiz bir fırsat daha yakalayacağız.

Berat Kandili insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır.

Tüm akademik ve idari personelimizin, sevgili öğrencilerimizin kandilini tebrik eder; bu mübarek gecenin, milletimizin ve İslam âleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ederim.”

Prof. Dr. Galip AKHAN

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü