REKTÖR PROF.DR.AKHAN'DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip AKHAN, Anneler Günü ile ilgili  bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör Prof. Dr. AKHAN mesajında şunları kaydetti:

Sevginin, şefkatin, merhametin, emeğin ve özverinin ete kemiğe bürünmüş hali olan annelerimizin değeri, “Cennet annelerin ayakları altındadır.” kutsal sözüyle ifade edilmiş ve aldığı tüm övgüleri, fazlasıyla hak eden annelerimiz, cennetle müjdelenmiştir.

“Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz ifadesinde de işaret ettiği gibi toplumun geleceğini inşa eden, dünyayı şekillendiren o mukaddes ellere hürmet ve saygı, hem bir insanlık borcu, hem de kutsal bir vazifedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta evlatlarını vatan topraklarına emanet eden şehitlerimizin anneleri olmak üzere, annelik vasfını taşıyan değerli personelimizin ve yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınların Anneler Günü’nü yürekten kutluyor, tüm anne ve anne adaylarının sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmelerini temenni ediyorum.”

Prof. Dr. Galip AKHAN
                                                                                                                                                              İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü