Rektör Prof.Dr.Akhan'dan '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Mesajı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan, 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümü, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof.Dr.Galip Akhan mesajında şunları kaydetti:

15 Temmuz, Türk Devletini topyekûn çökertip, Türkiye'yi bir iç savaşa mahkûm ederek, teslim alma girişimidir! 15 Temmuz asrın ihanet gecesidir. 15 Temmuz gecesi, ülkemizin küresel bir saldırı ile karşı karşıya kaldığı kara bir gecedir!

Bu hainliğe karşı milletimiz 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.

15 Temmuz tarihimizde her zaman maruz kaldığımız Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyetine uzanan Haçlı Zihniyetinin, bir türlü başaramadığı ve asla da başaramayacağı ülke bütünlüğümüze uzattığı çirkin elinin bir parçasıdır. Bu eller her zaman kırılmıştır.

FETÖ / PDY’nin darbe girişimini,  cinsiyet, sınıf, din, dil, mezhep ve ideolojik farklılık gözetmeksizin, toplumun her kesiminden, farklı siyasi görüşlerden, farklı inançlardan, genci ve yaşlısıyla  “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı” olarak tek bir ortak paydada buluşan milletimiz bozmuştur.

Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki. Ankaralı bir köylü, Erzurumlu bir delikanlı, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, hayata annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar hepsi sokaklarda, meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi.

Bir temmuz akşamında yüreklerin tam ortasına dayanan namlulara imanla karşı çıkıldı. Kimi şehrin herhangi bir yerinde bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimi arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk bıraktı... Kimi vatandaşımız da hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti.

15 Temmuz gecesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı tavrı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde toplanan milletvekillerinin partiler üstü mutabakatı, bu kurumlara meşruiyetini veren Türk milletinin sabaha kadar süren direnişi, darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasının temel, belki de yegâne nedeniydi.

Bir daha aynı acıyı yaşamamak için ciddi tedbirlerin alınması açık bir gerçektir. Bu meyanda alınacak tedbirlerden birisi de “darbe algısının” ve “darbecilik kültürünün” bilimsel manada irdelemek ve toplumsal fayda sağlayacak saptama ve tespitlerde bulunmaktır.

Küresel bir güç olma yolundaki ilerleyişimizi engellemeye çalışan şer odaklarına karşı, herşeyi bir kenara bırakıp, omuz omuza Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhunu yeniden canlandırdığımız; Yenikapı Ruhunu devam ettirmeliyiz.

Bu hain odaklara karşı her zaman milletinin ve devletinin yanında yer alan, kuruluşunun 7. yıl dönümünü idrak eden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi olarak, bu alçak girişimi tekrar tekrar lanetliyoruz.

Bu menfur olayın gerçekleştiği ilk andan itibaren,  şer odaklarına karşı dik duruşumuzu devam ettiriyoruz, FETÖ ile mücadelemizi suiistimal edenlerle de olan savaşımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, hükümetimize, siyasal partilerimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, demokrasi için meydanlara inen sivil toplum kuruluşlarımıza, kendi içindeki kirli oyunu bozan askerimize, güvenlik güçlerimize ve demokrasiye olan inancıyla tüm dünyaya unutulmaz bir ders veren milletimize; bu hain girişimlere karşı gösterdikleri dik duruş nedeniyle minnettarız.

Ürettiği bilgi ve yetiştirdiği aydınlık genç Çelebileriyle, demokrasinin ve farklı fikirlerin sesi olan İKÇÜ camiası olarak; bu yüce milletin mensubu olmanın gururunu yaşıyoruz.

Rabbim bu milleti, bu ülkeyi ilelebet korusun, muhafaza etsin.

Bu duygularla bir kez daha bütün şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi ise şükranla anıyoruz.”

Prof.Dr.Galip AKHAN

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü