Rektör Prof. Dr.Akhan'dan Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Rektör Prof. Dr. Akhan mesajında şunları kaydetti:

“Şanlı vatanımızın varoluş kaderini belirleyen, kurtuluş tarihimizin en önemli savaşlarından biri olan;  Büyük Taarruz ’un, 30 Ağustos 1922’de başarı ile sonuçlanmasının 95. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.

30 Ağustos, dillere destan istiklal mücadelemizin dünyaya emsal bir zaferle taçlandığı gündür. Bu eşsiz zaferin ardında, yokluk ve imkânsızlıklar içinde bulunan aziz milletimizin bağımsızlık aşkı, kahraman ordumuzun şecaat ve fedakârlığı vardır. Nitekim sayıca üstün ordular karşısında kazanılan Meydan Muharebesi, bu hakikatin en çarpıcı tezahürü olmuştur.

Her yıl gelen Ağustos ayında millet olarak bizler, 26 Ağustos 1071 tarihinde Anadolu’nun kapılarını bize açan Malazgirt Meydan Muharebesini, 30 Ağustos 1922 tarihinde Anadolu’nun kapılarını düşmanlara kapatan Başkomutanlık Meydan Muharebesini ve diğer zaferlerimizi hatırlarız. Tarihimize gider, ondan aldığımız güçle bugünümüzü ve geleceğimizi inşa ederiz.

Ülke topraklarının hiçbir işgalci güce bırakılamayacağını anlatan bu büyük zaferlerin yıl dönümünü, hep aynı güç, inanç ve kararlılıkla karşılarız.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına doğru başarılarla yürüdüğümüz bu süreçte, milletimizin birliğine, kardeşliğine, bütünlüğüne ve parlak geleceğimize yönelik gerek ülke sınırlarımız içerisinde, gerekse içinde bulunduğumuz coğrafyada çeşitli terör örgütlerinin ve uzantılarının çirkin saldırılarıyla karşı karşıyayız.

Şu hiçbir zaman unutmamalıdır ki; yapılan her türlü terör hareketi ve girişimleri bizleri yıldırmamakta, aksine birbirimize daha çok bağlamaktadır.

Bizler “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkesi etrafında bütünleştik.

Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bu gün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz; geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idrakiyle, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

“Gençler! Geleceğe güvenimizi güçlendiren ve sürdüren sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitimle, bilgi ile insanlıkta üstünlüğün, yurt sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en değerli örneği olacaksınız. Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz…” sözleriyle gençlerimize önemli bir vazifeyi işaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu güzel topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan zaferleri kazanan silâh arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum.  Zafer Bayramı'nızı en içten duygularımla kutluyorum ”

Prof. Dr. Galip AKHAN

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü