Rektör Prof. Dr. Akhan'dan Kurban Bayramı Kutlaması

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Rektör Prof. Dr. Akhan mesajında şunları kaydetti:

“Birliğimizi ve beraberliğimizi sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun biçimde yaşandığı, manevi hassasiyetlerimizi geliştiren yeni bir Kurban Bayramı'nı daha huzur içinde karşılamanın kıvanç ve saadetini yaşıyoruz.

Günlük hayatın telaşesi içinde yeteri kadar hayata yansıtamadığımız paylaşma, ziyaret etme, gönül alma gibi duyguları doyasıya yaşama fırsatına eriştiğimiz bayramlarımız, manevi yapımızın olgunlaşmasına da aracı olmaktadır.

Bayramların ruhunda dargınlıklara, kavgalara son verilerek barışmak, kucaklaşmak vardır. Her bayram kırılan kalpleri tekrar kazanmak, burkulan yürekleri yeniden onarmak için birer fırsattır.

Özellikle bayramlara buruk giren şehitlerimizin yadigârlarını, kahraman gazilerimizi unutmayarak; kederde de sevinçte de bir olduğumuzu, milletçe el ele, gönül gönüle olduğumuzu bir kez daha göstermeliyiz. Hayatlarımızın bir köşesinde yitik kalmış, yaşlılarımızı, hastalarımızı, kimsesizlerimizi, komşularımızı da bu özel günü fırsat bilerek hatırlamalıyız.

Bu duygularla, üniversitemizde görev yapan tüm akademik ve idari personelimizin, değerli ailelerinin, sevgili öğrencilerimiz ile değerli ailelerinin Kurban Bayramı’nı kutlarız. Sevinçte olduğu gibi üzüntüde de yekvücut olduğumuz bu günlerde, milletimizin birlik ve beraberliği uğrunda eşsiz fedakârlıklarda bulunan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Bayramın insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesi temennisi ile sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Prof. Dr. Galip AKHAN

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü