Rektör Prof. Dr. Galip AKHAN'dan 9 Eylül Kutlama Mesajı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip AKHAN, 9 Eylül İzmir'in işgalden kurtuluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Rektör Prof. Dr. AKHAN mesajında şunları kaydetti:

“9 Eylül 1922’de, Mustafa Kemal ATATÜRK komutasındaki Türk askeri, tarihe altın harflerle yazılan zaferlerine bir yenisi daha ekledi. Yaklaşık 3 yıldır Yunan işgali altında olan Ege'nin incisini düşmandan kurtararak,şanlı bayrağımızı İzmir semalarında dalgalandırdı. İşte o tarih, yönetim gücünün kaynağının “millet iradesi” olduğunu göstermiş, "tam bağımsız ve demokrat bir Türkiye" yaratma sürecini de başlatmıştır.

Bugün; ulusal özgürlük ve Kurtuluş Savaşının kazanıldığı o büyük utku 9 Eylül’ün, emperyalizmin Anadolu topraklarından sürüldüğü günün yıl dönümü. Demokrasiyi, barışı ve özgürlüğü içtenlikle benimseyenlerin kenti olan İzmir, bu büyük zaferin ışığında, 8500 yıllık zengin tarihsel ve kültürel birikimiyle taşıdığı tüm değerleri, üçüncü bin yıla da aktarmaya devam edecektir.

Ulusumuzu 9 Eylül 1922’de Akdeniz hedefine ulaştıran, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. 9 Eylül Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun.”

Prof. Dr. Galip AKHAN

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü