"ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI"

T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından, ülkemizde eğitim alan başta Türkiye Burslusu uluslararası öğrenciler olmak üzere tüm uluslararası öğrencilerin oryantasyon ve kültürel adaptasyon süreçlerinin en verimli şekilde geçirilebilmesi amacıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Kayseri, Samsun, Antalya, Trabzon, Adana, Gaziantep, Mersin ve Erzurum illerini kendi bakış açılarıyla tanıttıkları “Uluslararası Öğrenci Kent Rehberi” konulu bir yarışma düzenlenmektedir.

Türkiye’deki üniversitelerde yükseköğrenim gören Türk ve uluslararası öğrenciler yarışmaya katılabilirler...
Her kentin birinci seçilen takımına 7 bin 500, ikinci takımına 5 bin ve üçüncü takımına 2 bin 500 lira para ödülü verilecektir.

Yarışma dili Türkçedir. Yarışma başvuru tarihleri 18 Aralık 2017 – 16 Mart 2018’dir.

Ödüller, Başkanlıkça belirlenecek bir tarihte Başkanlık merkez binasında düzenlenecek törenle takdim edilecektir.

Detaylı bilgi için tıklayınız