Rektör Prof. Dr. Saffet Köse'den Miraç Kandili Kutlama Mesajı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Rektör Prof. Dr. Köse mesajında şunları söyledi:

“Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir.

Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı, Yüce Allah’ın affıyla günahlardan arınmayı umduğumuz ve kutlu bir zaman dilimi olan bu gece, aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi olarak, tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecelerin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini; kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz."

Prof. Dr. Saffet Köse

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü