İKÇÜ, FEN BİLİMLERİNDE BİR İLKE İMZA ATTI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği ile el ele vererek, Türkiye’de Fen Bilimleri alanında düzenlenmiş ilk kongreye imzasını attı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen Uluslararası Öğrenciler Fen Bilimleri Kongresi’ne, Türkiye’de Fen Bilimleri alanında lisansüstü öğrenim gören uluslararası öğrenciler, yurt dışında öğrenim gören lisansüstü öğrenciler, Türk öğrenciler ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler katıldı. Bilim Kurulunda 16 farklı ülkeden akademisyenin yer aldığı kongrede, 72 bildiri sunuldu.

“DÜNYADA İZİMİZ OLACAK”

Kongrenin açılış töreninde, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çevik ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ertuğrul Solmaz söz aldı. Yapılan konuşmalarda, ülkemizde eğitim gören lisansüstü öğrencilerin büyük bölümünün, akademik hayatlarına kendi ülkelerinde devam edeceklerinden, kazanacakların bilimsel donanımın önemine dikkat çekildi.