BİRGİ’DE TARİH KOKAN İFTAR

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Ödemiş Belediyesi işbirliği ile Birgi Dervişağa Medresesi’nde iftar programı yapıldı. Programa, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve üç üniversitenin rektörü katıldı.

Tarihi medresede gerçekleştirilen iftara, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Didem Ayyıldız, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bedriye Tunçsiper, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Gökçe, Dekanlar, öğretim üyeleri ve eşleri katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Dervişağa Medresesi’ni oldukça önemsediklerini, bu tarihi zenginliği Ödemiş Belediyesi işbirliğiyle işlevlendirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Prof.Dr.Akhan, “İzmir’in kökeni, tarihi Birgi’ye dayanıyor. Biz de kökenlerimize, tarihimize önem veriyoruz. İmkânlarımız doğrultusunda Birgi’ye daha çok yardım edeceğiz, birlikte daha güzel işler yapacağız” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise Birgi ve Ödemiş hakkında bilgiler vererek; “Tarihimize, kültürümüze sahip çıkmalı, çocuklarımıza bu mekânlarda neler olduğu çok iyi anlatarak bu mirası geleceğe taşımalıyız. Birgi, 5 medresesi olan yani günümüz koşullarında 5 üniversitesi olan bir belde.  Bu değerlerimizi korumak için yapılacak çok işimiz var. Üniversitelerimizin, Valiliğimizin, hükümetimizin desteği ile tarihi mekânlarımızı korumaya gelecek nesillere taşımak adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.“dedi.

Konuşmaların ardından İKÇÜ İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr  Muhsin Akbaş tarafından ‘İbadet Ayı Ramazan’ konulu sohbet gerçekleşti.

Programda İKÇÜ Müzik Bölümü öğretim elemanlarının sunduğu tasavvuf musikisi ilgiyle takip edildi.