DİŞ HEKİMLİĞİNDE İKİNCİ MEZUNİYET COŞKUSU

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi ikinci mezunlarını verdi. 2017-2018 yılı akademik döneminden mezun olan 45 genç diş hekimi için İKÇÜ’de yemin ve mezuniyet töreni düzenlendi.

İKÇÜ Rektör Yardımcısı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Dr. İrfan Karadede ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Kaya, Dekanlar, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyser Pişkin, İzmir Diş Hekimleri Oda Başkanı Dr. Murat Sütpideler, öğretim üyeleri ve aileleri katıldı.

Fakülte öğrencilerinden Sevgi Arabulan’ın müzik dinletisi ile başlayan tören de öğrenciler adına konuşan, Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci temsilcisi Sena Taylan bir yandan mezun olmanın hüznünü yaşadıklarını diğer yandan çok çalışarak tamamladıkları hekimlik eğitimlerinin de gururunu paylaştıklarını ifade etti.  Taylan, “Bir aile gibi tamamladığımız İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi eğitimimiz boyunca bizlerden desteklerini esirgemeyen ailelerimize, hocalarımıza, asistanlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.” şeklinde konuştu.

İzmir Diş Hekimleri Oda Başkanı Dr. Murat Sütpideler, mesleğe adım atan genç hekim meslektaşlarını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Ne mutlu sizlere ki; vatana millete değerli evlatlar yetiştirdiniz. Gururumuzun kaynağı genç meslektaşlarım, sizler gibi pırıl pırıl gençlere meslektaşım olarak hitap etmekten gurur duyuyorum. Hekim olarak sizin yuvanız odalarımız, birliğimiz olacaktır. Aramıza katılarak bizlere güç verin.” dedi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyser Pişkin,  tıp ve diş hekimliğinin hem teorik hem de pratik olarak zor bir eğitim sürecini kapsadığını söyledi. Prof. Dr.Pişkin, “Bu eğitimi başarıyla tamamladığınız için hepinizi ayrı ayrı kutlayarak başarılarınızın devamını diliyorum.” diye konuştu.

Mezun öğrencilerine seslenen Rektör Yardımcısı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Prof. Dr. M. İrfan Karadede, ikinci mezunlarını vermenin heyecanını paylaştıklarını söyledi. Diş hekimliği öğrencisinin eğitim açısından yoğun süreçlerden geçtiğini belirterek; “Diş Hekimliğinde Ulusal Çekirdek Eğitim Programına (DUÇEP) uygun eğitimimizin sonunda öğrencilerimiz; mezun olup kliniklerde hizmet vermeye başladığı zaman, hastaları tek başına tedavi edecek bir donanımda, bir eğitim ve öğretimden geçer.” dedi.

Bu eğitim sürecindeki özverili gayretleri için tüm öğretim üyesi kadrosuna da teşekkür eden Dekan Prof.Dr. Karadede öğrencileri uğurlarken İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesini evleri olarak bilerek ayrılmalarını istedi. Prof.Dr. Karadede, “Sizlere ömür boyu mutluluklar ve başarılar dilerim. Kapımız sizlere her zaman açıktır. Yolunuz açık olsun.” diye konuştu.

Dönem ve bölüm birincisi Tuğba Dalgara ile bölüm kincisi Emira Koshi, bölüm üçüncüsü Ayşenur Kızıltaş’a plaketlerinin takdiminin ardından törene katılan protokolün elinden mezuniyet belgelerini alan genç hekimler, Diş Hekimliği Andı ederek mesleğe ilk adımlarını attı.