REKTÖR KÖSE’DEN ÖĞRENCİLERE AŞURE İKRAMI

Rektör Prof.Dr. Saffet Köse öğrencilere aşure dağıttı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi,  Muharrem ayı vesilesiyle geleneksel hale getirdiği aşure ikramını bu yıl da tekrarladı.  Etkinlikte Rektör Prof.Dr.Saffet Köse, öğrencilere kepçe ile dev kazandan aşure ikram etti.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen aşure ikramına, Rektör Prof. Dr. Köse’nin yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İrfan Karadede, Dekanlar, Genel Sekreter V. Nurettin Memur, SKS Daire Başkanı Akif Savaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, bolluk ve bereketin simgesi olan aşurenin içinde barındırdığı  mecazî anlama dikkat çeken Prof.Dr.Köse,  “Milletimizin, “farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları”, “birlik” gibi özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilincine, asırlardır sahip çıktığını vurguladı.

Prof.Dr.Köse, “Aşure günü, Hazreti Hüseyin Efendimizin ve pek çoğu ehl-i beytten olan 70 müminin Kerbela Çölünde şehadete ulaştıkları tarihtir. Bu tarih şehitlerimizin hatırlandığı tarihtir. O matemden ders alarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Aşure, bir ve beraber olmamızın, birlik ve dirlik içinde olmamızın, geleneğimizin ve kültürümüzün çok özel bir geleneğidir. Aşure aşında farklı farklı nimetlerin kendi tadını muhafaza ederken bir araya geldiğinde bambaşka bir tat ortaya çıkması gibi önemli bir mesaj barındırmaktadır. Farklılıklarımızı bir ayrıştırma vesilesi değil, bir zenginlik olarak görmenin yanında paylaşmayı da hayatımızın eksenine koymalıyız.” dedi.