“Üniversitelerimiz tarihimizi canlı tutmak zorundadır.”

Sinop Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Geçmişten Günümüze Sinop’ta Türk-İslam Kültürü Sempozyumu” değerlendirme oturumunun ardından sona erdi.

Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen değerlendirme ve kapanış oturumuna; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürteza Bedir, akademisyenler, davetliler ile öğrenciler katıldı.

“Tarihimizle var olacağız.”

Türkiye’nin farklı şehir ve üniversitelerinden 100’e yakın bilim insanını bir araya getiren ve iki gün boyunca 120’ye yakın bildirinin sunulduğu sempozyumun değerlendirme oturumunda konuşan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, “Biz var olacaksak tarihimizle var olacağız. Üniversitelerimiz de bulundukları yerlerde tarihi canlı tutmak, bu tarihi insanlara anlatmak için çalışmalar sürdürmek zorundadır." dedi.