"Üniversitemiz Kemalpaşa ile daha da taçlandı"

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kemalpaşa Yerleşkesi Sürekli Eğitim Merkezi ilçede faaliyetlerine başladı. İKÇÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nin Kemalpaşa’ya taşınması nedeniyle ilçede ilk kez gerçekleştirilen Senato Toplantısında Kemalpaşa’ya yerleşke açılacağı müjdesi de verildi.

Bu kapsamda Kemalpaşa Belediyesi ev sahipliğinde 15 Temmuz Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun yanı sıra, İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Turan Gökçe, Prof.Dr.Adnan Kaya, Prof.Dr.Dr.İrfan Karadede, Dekanlar, üniversite senato üyeleri, Genel Sekreter V. Nurettin Memur da yer aldı.

Basına açık gerçekleştirilen senato toplantısında, İKÇÜ Kemalpaşa Yerleşkesi Sürekli Eğitim Merkezinin yanı sıra ilçede İKÇÜ öğrencilerinin tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir alan yaratmanın hedeflendiği taraflarca vurgulandı.

“Türkiye’nin en şık butik üniversitesini kuracağız.”

Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya,  Kemalpaşa için önemli ve tarihi bir gün olduğunu, Kemalpaşa'nın bir hayalini gerçekleştirdiğini ifade ederek, üniversitenin hem ilçeye hem de Türkiye'ye önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu da, "Kemalpaşalıların en büyük hayallerinden biri ilçemize üniversitenin kazandırılmasıydı, Türkiye’nin en şık butik üniversitesini kuracağız" dedi.

Yıllardır kurdukları hayalin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "En büyük hayallerimizden bir tanesi ilçemize bir üniversite ya da yerleşke kazandırılmasıydı. 4,5 yıllık belediye başkanlığını geride bıraktığımız bu dönemde en büyük isteklerimizden biri hizmetlerimize üniversiteyi de dahil etmekti. Biz yaklaşık 3 yıl önce dönemin rektörü ile anlaşma imzalamıştık. Mülkiyeti belediyemize ait arazimizde ana bina yaparak üniversiteyi Kemalpaşa'ya getirmiş olacaktık. Ancak bu anlaşmadan hemen sonra ülkemizde hain bir darbe girişimi yapıldı. Allah'a hamd olsun ki o hain darbe girişimini bastırdık. Bu hadiseden sonra da FETÖ okullarından Halil Kantarcı Okulu'nda 20 bin dönüm alan üzerine kurulu alanı valilik ile birlikte üniversite binası haline getirmeye karar verdik. İlerlediğimiz süreçte dönemin rektör hocası ilçeye 1-1,5 yıl öğrenci getiremeyeceklerini söyleyince binamız Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi. O dönem öğrenci getirebilseydik, bugünkü süreci 2,5 yıl önce başlatmış olacaktık. Geçen bu süreçte kongre merkezimizin inşaatını başlatmış olduk. 15 Temmuz Kültür Sanat ve Kongre Merkezimiz, İzmir  Katip Çelebi Üniversitesi'nin Sürekli Eğitim Merkezi ile birçok toplantısına ev sahipliği yapacaktır. Saffet Hocamıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

'Bilgi üniversite duvarları arasında kalmayacak'

Hem İKÇÜ hem de Kemalpaşa adına duyduğu mutluluğu paylaşan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, üniversitedeki bazı bölümleri de ilçeye taşıyacaklarını söyledi.  Sanayi ile üniversiteyi bütünleştirecek projeleri teker teker hayata geçirdiklerini belirten Prof.Dr.Köse, “İzmir’in sanayi bakımından en güçlü iki bölgesi ile birlikte çalışıyoruz. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve şimdi de Kemalpaşa Sanayi Bölgesi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi olarak 2010 yılında, İzmir'in 4. devlet üniversitesi olarak kurulmuş, 900 civarında öğretim elemanı, 16 bin öğrencisi ve güçlü kadrosuyla İzmirimiz ile ülkemize yapmış olduğu katkılarının, Kemalpaşa'ya taşınmasıyla daha da taçlandığını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bazı bölümler Kemalpaşa’ya…

İKÇÜ olarak hedeflerinin bilgiyi toplumun her kesimine ulaştırmak olduğunu ifade eden Rektör Prof.Dr.Köse,  “Bilginin üniversite duvarları arasında kalmak yerine pratik ile toplumun her kesimine ulaşması gayreti içindeyiz. Bugün bunun meyvelerinden birini almış bulunuyoruz. İnşallah burada yapacağımız faaliyetlerle hem bilginin teorik olarak duvarlar arasında kalmayıp pratiğe dönüştüreceğiz, hem de toplumun ihtiyacı olan bilgiyi onların ayaklarına götürmüş olacağız. Kemalpaşa sanayi kesimine hitap edecek şekilde meslek yüksekokulları ile üniversitemizin bazı bölümlerini buraya taşıyacağız. Böylece sanayinin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayacağız. Burada ihtiyaç duyulan ne varsa onu da getireceğiz. Toplumumuzla Kemalpaşa üzerinde buluşmuş olacağız. Bu birlikteliğin ülkemiz, milletimiz ve üniversite camiasına hayırlar getirmesini diliyorum." diye konuştu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ