GASTRONOMİ TURİZMİNİN TÜRKİYE'DEKİ ADRESİNE İKÇÜ DAMGASI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, 44 bin ziyaretçi rakamı ile İzmir’in en saygın fuarlarından olan 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi ile 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinden başarılı bir tanıtım çalışmasıyla döndü.

Açılışına Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Turan Gökçe’nin de iştirak ettiği, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi iş birliğiyle yapılan kongreye ayrıca İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği de  destek verdi.

Açılışta konuşan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Türkiye'nin yemek kültürü tarihi ile dikkat çeken bir ülke olduğunu vurguladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olarak gösterilen etkinliklerde fakülte olarak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ni başarıyla temsil etmekten duydukları mutluluğu paylaşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba, Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nde yer almanın bilimsel anlamdaki önemine değindi. Prof.Dr.Akbaba, “Akademik oturumlar, sektörden önemli isimlerin konuşmacı olarak katıldığı panel oturumları, yerli yabancı şeflerin yemek workshopları, profesyonel uzmanlar ile tadım atölyeleri ile dolu dolu geçen fuar ve kongrenin, öğrencilerimiz için de önemli bir deneyim kazandırdığını düşünmekteyiz. Standımızı ziyaret eden yerli-yabancı katılımcılara fakültemizi ve üniversitemizi tanıtma ve sektörle iş birliklerimizi geliştirme fırsatı da edindik.  Fakülte olarak dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getiren bu organizasyonda yer almanın deneyimini paylaştık.” dedi.